Glamočanin.net

The very best of logik

Retroplate

Zlom

Bits and pieces

The very best of Logik
download »

Logik - projekt pričet zgodnjega leta 1996, verjetno istočasno z nastankom scenske skupine septic. Sama glasbena aktivnost se je pa začela že kar dosti prej (okoli 1994), z raziskovanjem trackerskih programov, scream trackerja bolj konkretno. Takrat se je vrli mladenič Slavko Glamočanin zabaval s takimi programi in je znal tudi cel dan presedeti za računalnikom iščoč prave zvoke in nasploh eksperimentirati.


Sam izraz ‘Logik’ je služil kot nadimek za referenco na sceni. Alias, nickname. Se je pa obdržal ker je pač dobro služil svojemu dolgočasnemu namenu in nekako ni bilo več domišljije oz. potrebe za drugo ime. (eno od imen pred tem je bilo 'SlaX'. groza.)

Dejstvo da so naslovi komadov večinoma krajši (ali enaki) od 8 znakov je nekako povezano z omejitvijo dolžine imena datotek in z avtorjevo lenobo..

astra

Tough bottom brejkz, inspired by a bass generating program. Nažalost se ne spomnim več imena programa, vem pa da je znal bass sekvence iz sebe dajat. Še kr zabavno. Komad kot sam je pa precej razbijaški breakbeat. Razbijaški v smislu počasnosti in distorziranosti.

moments of rage

Resamplanje impulse trackerja, kasneje efektirano - bobni. Tukaj mi je ritem prav zaplesal izpod prstov. Četudi je precej ponavljajoča se zadeva, je ritem precej (kot je komentiral tech-abuse) dodelan. Tudi celoten komad je osnovan bolj na ritmiki kot melodiki.

!!!plate

hm, plate. Ta komad mi kr dosti pomeni (no sej mi vsi). Čeprav je dokaj statičen in nedinamičen v celoti, mu uspe na nekaterih mestih presežti svoj format.

nu-clear

Naj bi bil remix za gospoda Nuja, ampak sem ubistvu samo bobne od njegovih zvokov ukradu in naredu nekaj čisto drugega. Zelo čist komad. Melodično in metodično. Nobenga noisea, vse je predvidljivo in matematično pravilno. Nova bi pripomnil da je precej podobno crystal method. Jst bi se skoraj strinjal. Seveda z dodatkom da so crystal method boljši mojstri zvoka.

smartass

Vanalec se je zabaval z bloody-jem in nardila sta en zanimiv zvok namenjen tehnu. Katerega sem vzel in preobrazil v glavno 'melodijo', dodal nekaj breakov, aphrodite style bassline ter en luštkan resoniran pad. Preprosto preprosto ampak še zmer lustno. Iz časa jungle star communitee, pa sej je %30 perc… tudi iz tega obdobja.

slimjohn

Začelo se je s snarei katere sem posamplal z MC303. Nekako so diktirale bolj darkerski komad. In precej živahen ritem. Zraven so tudi zvoki prvega (in zadnjega) drum seta katerga sm sprogramiral na QSRju.

raw mf

Čas ko sem bil neverjetno navdušen nad minimalistično metodiko. Neverjetno kolk je nisem bil možen izvest. Ideja tukaj je da se zvok spreminja v celoti in da se čimmanj elementov da nahitr ločit iz komada.

%30 percent off all items

Haha, mogoče prepoznate bas kot dominanten dodatek tega obdobja. Aphrodite je pustil svoj zaznamek. Breakbeat ki se nagiba v smer drum’n’bassa. Precej preprosto kot celota, ampak se nekatere drum sekvence kr fajn skup ujamejo.

midday dreaming

Luštkan komadič, posledica dnb vplivov bi reku. Takrat sem se se odvajal 4x4 beatov in vedno enega in istega house bobna. Priložil sem ga zato ker je bil izjemno uspešen (har, har) in je doživel celo remiks. Dance remiks seveda. Vsekakor je pa lahkoten, ‘poleten’ in všečen za poslušat če si lahko dovolim tak opis.

headtrip

Precej repetativna metodika, ki naj bi pričarala čas in tisti manj repetativni deli pa spremembe v le-tem. Seveda bi se dal komentirat da je precej podobn muzki ki paše zraven video posnetkov kemičnih reakcij, če ste jih kdaj gledali v šoli (nice one, 2kripz).

rexmundi

Kjuti, nekaj stringov, nekaj analognih izpadov, drugacen beatek

fakital

Narejen za abort.. hm.. 98 i think. Taprvga pač. Ima nekaj meni zelo všečnih kompozicijskih tehnik, nažalost se mi zdi da jih nihče ni skapiral. Na abortu je bedno izpadel ker je bolj bogo frekvencno sproduciran in je bilo slišati skoraj samo rohnenje basov. Je pa glede melodike res en cukrček. Poskusite melodijo primerjati z melodijo daft punk – da funk. Metodika je ista. Nehote, obljubim. Celotna kompozicija je tudi močna in nasploh je to eden mojih najljubših komadov.

mopdflor

Komad je že v začetku bil zasnovan kot logikov prvi release v skupini MOP (Members of progress). Vsebuje nekaj zvokov iz alesis QSRja, predvsem tist noise sweep na začetku. Veliko več pa vsebuje zvokov iz analogica. Super igračka.

Fresh start

Narejeno enkrat v tranziciji med racunalniki, ko sem imel samo p133 s 120mb diskom in nobenih samplov. Vsi zvoki so narejeni v prikupnem programu AXS, kateri prijetno omogoca da se katerikoli zvoki katere generira preprosto zapisejo na disk in to sem seveda posteno ponucal in zvoke skompoziral v komad. Najbolj me je navdusil prvi instrument, pri katerem visino tona doloca resonanca filtra. Cute.

prodigy

I love this fella. Tako preprost komadič… res povzetek moje metodike. Opazil sem celo da na direktni sredini komada (2:16) je sekundni 'bridge' ki je direkten pokazatelj spremembe uporabe melodije z ritmične na melodicno strukturo. Mljac.

Ker me tudi v realnem zivljenju (real life, oz. #reallife) nekateri z veseljem kličejo logik, dvomim da bo ta nickname opuščen. Je pa dejstvo (močno upam), da je logik kateri je predstavljen na tej zgoščenki ostal zapečen na njej in bo le del preteklosti.

RIP – impulse tracker način dela. Če je obstajalo kaj kjer se sem počutil domače, nekaj kar sem občutil kot podaljsek sebe, so bile to te metode. Nažalost je produkcijski zvok ki pride iz njega preslab, največ pa pogresam efekte.

Downloads

01. astra.mp3 >
02. hardcore.mp3 >
03. !!!plate.mp3 >
04. nu-clear.mp3 >
05. smartass.mp3 >
06. slimjohn.mp3 >
07. raw_mf.mp3 >
08. 30perc.mp3 >
09. midday dreaming.mp3 >
10. headtrip.mp3 >
11. rexmundi.mp3 >
12. fakitall.mp3 >
13. mopdflor.mp3 >
14. fresh start.mp3 >
15. prodigy.mp3 >

Packages

tvbol.zip